tisdag, december 08, 2009

Telia överklagar Ipred-beslut

Telia Sonera har beslutat att överklaga tingsrättens Ipred-beslut mot bolaget från förra veckan. Företaget anser att skyddet för kundernas integritet måste stärkas och att tingsrätten lagt ribban allt för lågt.


Det var i fredags som beslutet i det andra större Ipred-fallet sedan lagen trädde i kraft den 1 april i år kom. Södertörns tingsrätt gick på flera filmbolags linje och beslutade att Telia Sonera måste lämna ut information om den kund som misstänks stå bakom fildelarsajten Swetorrents.

Nu har dock Telia Sonera bestämt sig för att överklaga beslutet. Företaget har fram till den 28 december på sig och diskuterar nu hur man ska formulera överklagan, som alltså ännu inte skickats in till domstolen.

– Ipred-lagen är en helt ny lag, och därför är det viktigt att den prövas så att vi få svar på viktiga principiella frågor om tystnadsplikt och proportionalitet. Frågan är hur högt ribban till skydd för integriteten ska läggas, och vi vill att den ska läggas så högt som möjligt, säger Patrik Hiselius, ansvarig för samhällskontakter på Telia Sonera, till SvD.se.

Källa: SvD


Jag är personligen mycket glad över att Telia verkar stå för sitt ord, när det kommer till att skydda deras kunders integritet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Telia skiter i kundernas integritet. Marknaden är blind för såådant. Det handlar bara om att inte förlora kunderna till konkurenterna. Telia är ingen juridiksstudent som brinner för rättvisan. Det är bara ett spel för gallerian. Ni kan hitta mig på en annan forum suprbay. Ta bort min sista mening om ni tycker att det är spam. Vill själv bli inbjuden hit, men jag är blatte och har inte kompisar här i rosengård. Hur ska det gå till? /maffiakillen

Anonym sa...

http://www.dn.se/ekonomi/telia-eu-lagen-slar-ut-ipred-1.1028479